Klöverbergsgårdens producenter
Hönseriet i Jörn
Bohmans Hönseri – den briljanta idén som farfar ruvade på redan 1921.
Möjligen var lokalproducerat inte så känt som begrepp när farfar Hugo startade Bohmans Hönseri för mer än 90 år sedan. Men som han visade oss vägen! Och med samma enkla bondförnuft skapar vi nu, den tredje generationen, en hållbar äggproduktion för 2000-talet. Ägg från frigående höns inomhus – direkt från gården i Jörn, till nytta och glädje för alla oss som samverkar i regionen. Tack för att du väljer lokalproducerat.
Hälsningar
Åsa och Stefan Karlsson
Hönseriet i Banafjäl
Nylanders hönseri – ägg från frigående höns
Från strävsamt 40-tal till modern KRAV-anpassning: Nylanders hönseri startades 1947 med kor och några höns. I slutet av 50-talet byggdes ladugården om till hönshus och inriktningen blev äggproduktion. Med tiden utökades produktionen med två nya hönshus och 2003 togs driften över av den tredje generationen, bröderna Fredrik Nylander och Peter Sellgren. Idag producerar Nylanders hönseri ägg från frigående höns.
Myra gård – ekologiska ägg
2009 bildades dotterbolaget Myra Gård AB för att producera ekologiska ägg och bedriva ekologisk spannmålsodling. Äggen säljs i äggboden på gården och till Klöverbergsgården där dom kvalitetskontrolleras innan leverans till butik. Spannmål säljs till Norrmejeriers ekologiska mjölkgårdar och till Lantmännen.
Följ gärna vår Facebooksida för matnyttig information!
Hälsningar
Fredrik Nylander och Peter Sellgren