Klöverbergsgårdens producenter

 
 
Hönseriet i Jörn – Bohmans Hönseri: Åsa och Stefan Karlsson
 

Hönseriet i Jörn

 

Bohmans Hönseri – den briljanta idén som farfar ruvade på redan 1921.

Möjligen var lokalproducerat inte så känt som begrepp när farfar Hugo startade Bohmans Hönseri för mer än 90 år sedan. Men som han visade oss vägen! Och med samma enkla bondförnuft skapar vi nu, den tredje generationen, en hållbar äggproduktion för 2000-talet. Ägg från frigående höns inomhus – direkt från gården i Jörn, till nytta och glädje för alla oss som samverkar i regionen. Tack för att du väljer lokalproducerat.

Hälsningar

Åsa och Stefan Karlsson

 
 
 
Hönseriet i Banafjäl – Nylanders hönseri och Myra gård: Fredrik Nylander och Peter Sellgren
 
 

Hönseriet i Banafjäl

Nylanders hönseri – ägg från frigående höns

Från strävsamt 40-tal till modern KRAV-anpassning: Nylanders hönseri startades 1947 med kor och några höns. I slutet av 50-talet byggdes ladugården om till hönshus och inriktningen blev äggproduktion. Med tiden utökades produktionen med två nya hönshus och 2003 togs driften över av den tredje generationen, bröderna Fredrik Nylander och Peter Sellgren. Idag producerar Nylanders hönseri ägg från frigående höns.

Myra gård – ekologiska ägg

2009 bildades dotterbolaget Myra Gård AB för att producera ekologiska ägg och bedriva ekologisk spannmålsodling. Äggen säljs i äggboden på gården och till Klöverbergsgården där dom kvalitetskontrolleras innan leverans till butik. Spannmål säljs till Norrmejeriers ekologiska mjölkgårdar och till Lantmännen.

Följ gärna vår Facebooksida för matnyttig information!

Hälsningar

Fredrik Nylander och Peter Sellgren